Ga naar inhoud
Labugen

Koala op een boomtak

Een in bomen levend Australisch buideldier met ronde, pluizige oren en een grote, donkere neus zit op een tak.

Een koala zit op een horizontale boomtak en houdt zich met zijn poten vast.
Koala op een boomtak
Printen PNG downloaden

A4-formaat (staand), zwarte lijnen op een witte achtergrond · voor thuis en in de klas

Advertentie

Alle kleurplaten: Kleurplaten van bosdieren

Meer uit deze categorie

Vergelijkbare kleurplaten: Kleurplaten van bosdieren

Volgende stap

Wat kun je nog meer printen? Gratis, zonder account

De koala op een boomtak

Op deze afbeelding zit een koala op een horizontale boomtak en houdt hij zich met zijn poten vast. Hij heeft grote, ronde, pluizige oren en een kenmerkende grote, ovale neus. De achtergrond is leeg; onder de tak staan korte streepjes die de structuur van de schors aangeven.

Bijzondere eigenschappen van koala’s in het wild

Koala’s slapen of rusten tot wel twintig uur per dag in boomtakken om energie te besparen. Eucalyptusbladeren leveren namelijk maar weinig calorieën. Aan hun voorpoten zitten speciale vingers, waaronder twee tegenover elkaar staande duimen, waarmee ze zich stevig aan gladde takken kunnen vastgrijpen. De dikke vacht op hun achterwerk werkt als een kussen, zodat ze urenlang comfortabel op harde boomtakken kunnen zitten.

De echte kleuren van een koala

  • Vacht: zacht asgrijs tot bruingrijs
  • Borst en binnenkant van de oren: witte of licht crèmekleurige vacht
  • Neus: donker zwartgrijs met een matte, leerachtige structuur
  • Ogen: warm donkerbruin
  • Eucalyptustak: licht grijsbruine schors met olijfgroene bladeren
Vragen en antwoorden

Vragen en antwoorden over koala’s

Waarom brengen koala’s bijna al hun tijd door in eucalyptusbomen?
Eucalyptusbomen bieden koala’s hun belangrijkste voedsel en een veilige plek hoog boven roofdieren op de grond.
Drinken koala’s veel water?
Zelden. Ze halen het meeste vocht dat ze nodig hebben rechtstreeks uit verse, sappige eucalyptusbladeren.
Zijn koala’s beren?
Nee, koala’s zijn buideldieren. Hun jongen groeien op in een buidel; ze zijn niet verwant aan beren.
Advertentie